Biyomedikal Enstrümantasyon Laboratuvarında Elektrik Devreleri, Biyomedikal Elektroniği 1-2 ve Biyomedikal Enstrümantasyon derslerinin uygulamaları ile birlikte, bitirme projeleri ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca laboratuvarda ultrasound görüntüleme, diyaliz, ventilatör, anestezi, perfüzyon, hastabaşı monitör gibi bir çok medikal cihaz da bulunmaktadır.

 

 

Bölümümüzde elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendisliği ile biyomedikal mühendisliğinin yollarının kesiştiği fizyolojik sistemlerin modellenmesi, simülasyonu ve kontrolü, fizyolojik sinyallerin algılanması, ölçülmesi ve monitörize edilmesi, biyoelektrik verilerin sinyal işleme teknikleri kullanılarak tespiti, sınıflandırılması ve analiz edilmesi, tedavi ve rehabilitasyon prosedürleri ve cihazlarının geliştirilmesi, hastayla ilgili bilgilerin bilgisayarla analizi ile klinik karar vermeye yardımcı olunması, tıbbi görüntüleme gibialanlarda lisans düzeyinde dersler verilmekte ve çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Biyomedikal Enstrümentasyon Laboratuarı bünyesinde yürütülen lisans son sınıf öğrencilerinin yürüttükleri bitirme projeleri öğrencilerimizin talebi ve öğretim üyelerinin desteği ile TÜBİTAK 2209/A ve 2209/B Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı'na sunulmakta ve kabul edilen projeler mali destek alamaktadır. Bu projeler ile öğrencilerimizi sektöre daha dolu bir özgeçmiş ile göndermeyi, ve daha önemlisi kendi girişimcilik hikayesini yazabilecek bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Geçmiş yıllarda TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan bazı proje örnekleri:

  • Düşük Maliyetli, Kullanımı Kolay, Kuru Elektrotlu Kablosuz EEG Başlığı (Danışman: Dr. Öğretim Üyesi İsmail DEVECİOĞLU)
  • Genlik, Zaman ve Patern Parametrelerini  Kablosuz Olarak Kontrol  Edilebilen Elektriksel Uyarım Cihazı (Danışman: Dr. Öğretim Üyesi İsmail DEVECİOĞLU)
  • Günlük İhtiyaçlara Dayalı Adaptif  EOG Tabanlı İnsan-Bilgisayar Ara Yüzü Tasarımı (Danışman: Dr. Öğretim Üyesi İsmail DEVECİOĞLU)
  • Menstrual Döngüde Ovulasyon Dönemini Fizyolojik Değişimlerin Korelasyonu ile Tespit Eden Bileklik (Danışman: Dr. Öğretim Üyesi İsmail DEVECİOĞLU)
  • Tel Elektrotların Elektrodepozisyon Yöntemi ile Hidrojel Kaplanması (Danışman: Dr. Öğretim Üyesi İsmail DEVECİOĞLU)
  • Azot Protoksit ve Oksijen Gazıyla Çalışan Bilinçli Sedasyon Cihazı Üretimi Danışman: Dr. Öğretim Üyesi Sarkis SÖZKES)