2014-01-14

TUBİTAK'tan Destek



 

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü bünyesinde yürütülen 3 farklı bitirme projesi 2209/A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK tarafından açıklanan listeye göre,


Rukiye Tekeş, Merve Helvacıoğlu, Hasret Korkut ve Damla Güveren'den oluşan ekibin

"İvmeölçerli Düşme Tespit Sistemi" 

Açıklama : Yaşlı nüfus için düşmeler önemli bir tıbbi sorun oluşturur. Düşmeye bağlı olarak oluşan sorunların erken tespit edilmesi ve hızlı tedavi imkanı için ivmeölçerli düşme dedektörü sistemi geliştirilmektedir. Projede günlük aktiviteler ile düşme verilerinin ayrılması ve düşme gerçekleştiğinde tespit edip alarm verecek sisteminin oluşturulması hedeflenmektedir.

Merve Kenarlı, Nalan Korkmaz, Gönül Ercan ve Sibel Caymaz'dan oluşan ekibin

"Hareket İstemi Tespitine Dayalı Nöral Protez Eğitim Sistemi" 

Açıklama : Bu proje kapsamında protez kullanıcılarının problemleri azaltmak ve rehabilitasyon süreci sonunda başarı oranını arttırmak için sanal ortamda tasarlanan el ile kişinin hareket istemine bağlı protez eğitimi amaçlanmıştır.

Cemile Altun ve Fatma Uzundemir'den oluşan ekibin

"Fundus Floresein Anjiyografik Tanıya Yönelik Bir Metot ve Bunu Destekleyen Bilgisayar Programının Geliştirilmesi"

Açıklama : Bu çalışmada, geliştirilecek teknikle lazer spotlarının retinanın hangi bölgesine yerleştirileceği kararının verilmesi ve belirlenen bölgelerin işaretlenmesi böylece FFA sonrası hekim tarafından lazer atışları önceden işaretlenmiş bölgeler hedef alınarak atılması amaçlanmaktadır.

başlıklı projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.