2024-09-03

Uluslararası Çalışmalar

Seminer Duyurusu: "Hem Mekanik Hem de Duyusal Bir Araç: Deri"

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. İsmail Devecioğlu, bir süredir New South Wales Sidney Üniversitesi'nde konuk araştırmacı olarak bulunmaktadır. 29 Mayıs Çarşamba günü saat 12:30’da gerçekleştirdiği "Hem Mekanik Hem de Duyusal Bir Araç: Deri" başlıklı çevrimiçi seminer büyük ilgi gördü.

Seminerde, deri teknolojisinin hem mekanik hem de duyusal boyutları detaylı bir şekilde ele alındı. Doç. Dr. İsmail Devecioğlu, deri üzerindeki duyu sinirlerinin çeşitli uyartılara verdiği yanıtları elektrofizyolojik yöntemlerle kayıt etme ve deri üzerindeki kuvvet ve yer değişimlerini ölçme üzerine kapsamlı bir sunum yaptı. Ayrıca, bu gözlemlerin protezler, ayakkabılar ve robotik kavrayıcılar gibi ürünlerin tasarımı üzerindeki etkileri tartışıldı.

Katılımcılar, biyomedikal mühendisliğinde yenilikçi yaklaşımlar ve deri ile etkileşimli teknolojiler hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldular. Seminerin içeriği, hem akademik hem de endüstriyel alanlarda önemli bir bilgi kaynağı sağladı.

Katılım gösteren tüm öğrencilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ederiz.