2020-12-17

Mazeret Sınavları



Öğrencilerimizin dikkatine,
 
Mazeret hakkı tanınan öğrencilerin listesi fakülte web sayfasında duyurulmuştur. Listeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.Sınavlar 28 Aralık 2020 – 11 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.


 

http://bhi.nku.edu.tr/basinyonetim/resim/images/editorresimleri/1261/files/2020_2021_guz_arasinav_mazeret_listesi.pdf
 
Ayrıca, dekanlık tarafından sınava girip, bir kısım soruları tamamladıktan sonra sınavdan atılan ve mazeret talebinde bulunan öğrenciler için aşağıdaki karar alınmıştır:
"Bir öğrencinin mazeret talebinde bulunmasına rağmen Detaylı Rapordan tespit edilen notunu öğrenci otomasyon sisteminde görmesi ve mazeret sınavına girmeme hakkını kullanması Yönetim Kurulumuz tarafından uygun görülmüştür. Bu sebeple mazeret talebinde bulunan ancak mazeret sınavına girmeyen öğrencilerin ara sınavdan aldıkları notları geçerli olacaktır. Mazeret sınavına katılan tüm öğrencilerin önceki sınavına bakılmaksızın mazeret sınavından aldıkları notlar geçerli olacaktır. Mazeret sınavları süresince dersler yapılacaktır. "
 
Yani, soruların bir kısmını cevapladıktan sonra sistem tarafından sınavdan atılmış iseniz, dersi veren öğretim elemanı UZEM'den size ait detaylı raporu inceleyerek e-universite sistemine cevapladığınız sorulardan aldığınız notu girmiş olabilir. Bu durumda mazeret başvurusunda bulunup mazeret hakkı kazandıysanız, bu hakkı kullanıp kullanmamanız size bırakılmış durumda. Sınava girmezseniz, e-universite'deki mevcut notunuz geçerli olacaktır.
 
Mazeret sınavına giren öğrencilerin, sistemdeki notları ne olursa olsun, mazeret sınavından aldıkları not geçerli olacaktır.
 
Başarılar.